24 Haziran 2015 Çarşamba

KIBRIS TATLISI


MALZEMELER
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu


KREMASI İÇİN
 1 lt süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti


ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün,kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım.)dökün.160 derece fırında 30 dk pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküp soğuması için bekletin.
kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatın,toz kremşantiyi ekleyin ve blendırla 5 dk çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine kremsi muhallebiyi dökün üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder