30 Haziran 2015 Salı

KADINBUDU KÖFTE



Kadınbudu köftenin en büyük özelliği içindeki pirinçtir.Köfteyi dilerseniz pirinci haşlayarak dilerseniz kalan pilavınızı kullanarak yapabilirsiniz ama benim tercihim her zaman kalan pilavı kullanmaktan yana olmuştur.Hem israftan kurtarıyor hemde pilavın lezzeti köfteye geçiyor, yani daha lezzetli oluyor,sizlere de kalan pilavınızla yapmanızı öneririm:)



MALZEMELER

400 gr kıyma
1 su bardağı kadar haşlanmış pirinç yada pirinç pilavı (pirinç pilavıyla yapmanızı tavsiye ederim)
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
taze çekilmiş karabiber
pul biber
tuz
bulamak için:
1 adet yumurta
yeteri kadar un
kızarmak için:
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle Kıymanın yarısını 1 yemek kaşığı sıvı yağda biraz tuzla kavuralım ve soğumaya bırakalım.Ayrı bir kapta çiğ kıyma,soğumuş kavrulmuş kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,2 yumurta,haşlanmış pirinç (kalan pilavınızı kullanırsanız daha lezzetli olacaktır),tuz ve baharatları güzelce yoğuralım ve 1 saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  Dinlenen köfte harcından küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayıp yassılaştıralım. Hazırladığımız köfteleri önce una ardından çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.

 Ilık yada sıcak olarak da servis edebilirsiniz,tercihinize kalmış.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder