11 Haziran 2014 Çarşamba

TUZLU SUSAMLI KURABİYE


TUZLU SUSAMLI KURABİYE

1 paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 cay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (bir tanesinin beyazı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
üzeri için susam

YAPILIŞI

Tüm malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğrulur daha sonra istenildiği gibi şekil verilerek önce yumurta akına sonra susam karışımına batırılarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir. Çok severek yediğimiz bir tarif en güzel özelliği 4-5 gün boyunca tazeliğini koruması herkese tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder