24 Haziran 2014 Salı

TAVUKLU MİLFÖY BÖREĞİ

Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 kase bezelye (haşlanmış)
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket milföy hamuru
Üzerine;
yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı :
Sıvı yağ ve tavuk etleri bir tencereye alınıp, tavuk suyunu çekinceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdek kısımları çıkartılır ve küp şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Biberler yumuşayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Haşlanmış bezelyeler eklenir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. Ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp oda sıcaklığında çözülmesi için bekletilir.Malzemeler içine konup yuvarlak kapatılır.Önce suya sonra galeta ununa batırılır.
  İsteğe göre sadece tavuklu ve karabiberlide yapabilirsiniz....





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder