15 Nisan 2014 Salı

KIRPIK POĞAÇA

MALZEMELER
 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 şişe soda (200ml)
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (çok katı bir hamur olmayacak yoksa mayalanmaz)
  • Üzeri için 2 adet yumurta sarısı

  •  
    İÇİ İÇİN:
    Kaşar loru
    Rendelenmiş kaşar peyniri
     
    YAPILIŞI:1 paket maya geniş bir kaba alın.Ilık sütü ilave ederek mayayı iyice eritin. Sonra soda, yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş unu (elenmiş olursa daha iyi) ekleyin ve kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatarak hamurun iyice kabarmasını bekleyin. Sade olarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180-200 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Poğaçalar pişip ılıdıktan sonra içlerini kesip kasar lorunu koyun.rendelediğiniz kasar peynirine batıralım.(Bu ölçülerde 2 tepsi poğaça çıkıyor. Bir kaç gün geçse bile yumuşacık kalıyorlar. Misafir için bir gün önceden bile yapıp saklayabilirsiniz.) Afiyet olsun.
  •  

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder