14 Ocak 2015 Çarşamba

ISPANAKLI KİŞ


Misafirlerinize sunacağınız farklı bir lezzet.Sofranıza da şıklık katıcak.

MALZEMELER
Hamuru İçin:100 gr yumuşak margarin eritmeden
                      3 çorba kaşığı yoğurt
                      1 tutam tuz
                      1/2 kabartma tozu
                      10 tepeleme çorba kaşığı un

İçi:1/2 kilo ıspanak(Soğanla kavurup bir kenarda bekletelim.)
      İsteğe bağlı pastırma(ben kullanıyorum)

Üst sosu:3 yumurta
               1 kutu krema
               Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:Hamur malzemeleri ile poğaça kıvamında yumuşakça bir hamur yoğrulur.Daha sonra yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yükseltilerek(3-4cm)kadar ince bir tabaka halinde döşenir fazla kabarmaması için hamura delikler açalım. İstenirse pastırmalar dizilir üstüne ıspanak konulup çırpılmış yumurtalı krema sosu dökülür. En üste rendelenmiş kaşar peyniri rendesi konulup önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk. kaşarlar kızarana kadar pişirilir.

                                                                                                         AFİYET OLSUN

                                                                                       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder