18 Ocak 2015 Pazar

İNCİR UYUTMASI

  • 1 litre süt
  • 15 adet kuru incir
  • 1 su bardağı şeker

İncir Uyutması Tarifi'nin Yapılışı

Öncelikle incirleri sıcak su ile yıkayıp küp küp doğrayalım. Daha sonra tencereye süt ve şekeri ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım. Ardından incirleri tencereye ilave edip karıştırarak süt parmağımızın dayanabileceği sıcaklığa gelene dek ısıtalım ve sütü kaynatmadan ocaktan alalım. Blenderla  incirlerimizi iyice ezelim ve tatlımızı kaselere boşaltıp 2 saat oda ısısında üzerini havluyla örterek dinlendirelim. Sonra buzdolabına kaldıralım. Ceviz ve tarçınla servis edelim.
Not: İsterseniz daha sağlıklı olması için şeker yerine bal ile de yapabilirsiniz. Damak zevkinize göre şekeri azaltabilirsiniz...
Afiyet olsun…

2 yorum:

  1. annemler geldiğinde bunu yaptığıma çok şaşırdı. inciri çok seviyorum ben ya her türlüsü lezzetli. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil