28 Şubat 2014 Cuma

Karnıyarık Böreği

Malzemeler
4 adet yufka
250-300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet sivri biber
5-6 dal maydanoz
Pulbiber, karabiber, tuz
Üzeri için:
1′er adet domates ve sivri biber
1 yumurta sarısı
Harç malzemesi
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağına yakın su 
Yapılışı
Önce ic malzemeyi karıştırarak hazırlayın.Su ve sıvıyağı bir kasade çırpın.Daha sonra yufkayı tezgaha serin. Su ve yağ karışımından yufakanın üzerine sürün. İkinci yufkayı da serip üzerine tekrar bir fırça yardımıyla yağ ve su karışından sürün.Yufkanın geniş tarafına hazırladığınız kıymalı harçtan bir miktar koyarak yufkanın iki ucunu içe kapatıp biraz genişçe sarın.Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bir bıçak yardımıyla iç malzeme görünecek şekilde kesin. Kesik yeri hafifçe elinizle açarak içine birer dilim domates ve biber yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder