30 Eylül 2013 Pazartesi

DONUT TARİFİ:)

 
Malzemeler
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 100 gr. tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • Yarım su bardağı kadar süt
 



YAPILIŞI:
Kuru malzemeleri una ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğurun.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • İki katına çıkan hamuru alıp elinizde hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahın üzerine koyun. Üzerine de hafif un serpip merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.
  • Hamuru önce bardakla yuvarlaklara kesin. Daha sonra yuvarlakların ortasını küçük bir kapakla veya sürpriz yumurta kabıyla kesip küçük simitler oluşturun.
  • Simitleri bir tepsiye dizip üzerini örtün ve yeniden mayalanmalarını bekleyin.
  • Mayalanan simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Şekerli bir hamur olduğu için çok çabuk kızarıyor.
  • Kızaran halkaların üzerine bolca pudra şekeri serpip sıcak sıcak servis edin.
  • Üzerine erimiş çikolata veya reçel de sürülebiliyor itiraf ediyorum ilk yaptıklarımı pudra sekeri ile yedik:)Misafirlerime çikolatalı yaptım.
  • AFİYET OLSUN....



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder