30 Haziran 2015 Salı

KADINBUDU KÖFTE



Kadınbudu köftenin en büyük özelliği içindeki pirinçtir.Köfteyi dilerseniz pirinci haşlayarak dilerseniz kalan pilavınızı kullanarak yapabilirsiniz ama benim tercihim her zaman kalan pilavı kullanmaktan yana olmuştur.Hem israftan kurtarıyor hemde pilavın lezzeti köfteye geçiyor, yani daha lezzetli oluyor,sizlere de kalan pilavınızla yapmanızı öneririm:)



MALZEMELER

400 gr kıyma
1 su bardağı kadar haşlanmış pirinç yada pirinç pilavı (pirinç pilavıyla yapmanızı tavsiye ederim)
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
taze çekilmiş karabiber
pul biber
tuz
bulamak için:
1 adet yumurta
yeteri kadar un
kızarmak için:
sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle Kıymanın yarısını 1 yemek kaşığı sıvı yağda biraz tuzla kavuralım ve soğumaya bırakalım.Ayrı bir kapta çiğ kıyma,soğumuş kavrulmuş kıyma,rendelenmiş soğan ve sarımsak,2 yumurta,haşlanmış pirinç (kalan pilavınızı kullanırsanız daha lezzetli olacaktır),tuz ve baharatları güzelce yoğuralım ve 1 saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  Dinlenen köfte harcından küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlayıp yassılaştıralım. Hazırladığımız köfteleri önce una ardından çırptığımız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım ve havlu kağıt üzerine alalım.

 Ilık yada sıcak olarak da servis edebilirsiniz,tercihinize kalmış.
AFİYET OLSUN...

24 Haziran 2015 Çarşamba

KIBRIS TATLISI


MALZEMELER
3 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu


KREMASI İÇİN
 1 lt süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti


ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.Bir tencereye suyu ve şekeri dökün,kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk daha kaynatın.Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım.)dökün.160 derece fırında 30 dk pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döküp soğuması için bekletin.
kreması için kremşanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin altını kapatın,toz kremşantiyi ekleyin ve blendırla 5 dk çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine kremsi muhallebiyi dökün üzerine bolca hindistan cevizi serpin.Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

 AFİYET OLSUN...

HAYIRLI RAMAZANLAR



TUTTUĞUMUZ ORUÇ HÜRMETİNE TUT KALBİMİZDEN ALLAH IM TUT Kİ BİR ÖMÜR AŞKINA NİYETLİ KALSIN KALBİMİZ...

4 Haziran 2015 Perşembe

Uzun zaman sonra ilk atacağım tarif bebeği olan annelere gelsin...Malum benimde blogumla ilgilenemememim baş sebebi:)Şükürler olsun onu bana veren rabbime...Şimdi minik prens ve prenseslerimiz için basit ama besleyici tarifler...



ÇILGIN PÜRE(7-10 aylık bebekler için)

10 gr yulaf ezmesi
10 gr üzüm pekmezi
yarım muz
 Yulafları rondodan gecirebilirsiniz.Muz potasyum acısından çok zengin.Yulafta sindirime destek:)Afiyet bal şeker olsun:))