15 Temmuz 2014 Salı

FIRINDA KREMALI PATATES

 

 
 
MALZEMELER
 
3-4 patates
1 paket krema
yarım su bardağı süt
kaşar peyniri
tuz
 
YAPILIŞI
Patatesleri soyduktan sonra kalın olmayacak şekilde dilimleyin.Kullanacağınız kabı yağlayın ve patatesleri tuzladıktan sonra kaba dizin.Dizerken çok sıkışık olmamasına dikkat edin.üzerine karıstırdıgınız süt ve kremayı dökün.160 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Daha sonra üzerine ince dilimlediğiniz kasar peynirini ekleyin eriyinceye kadar fırında bekletin.
 
AFİYET OLSUN....
 

FUKARA KEŞKÜLÜ



MALZEMELER

1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
1yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fıstık
200 gr labne

YAPILIŞI

1 kilo sütü ikiye ayırıyoruz.Sütün yarısına fıstık koyup kaynatıyoruz,diğer yarısını malzemeleri koyup pişiriyoruz.Keskül olunca kaynayan fıstıklı sütü üzerine ekleyip karıstırıyoruz.Piştikten sonra
200gr labne peynirini koyup çırpıyoruz.

AFİYET OLSUN...


8 Temmuz 2014 Salı

MANGOLİA PUDİNG

 
 
  MALZEMELER

1 lt süt

1 kutu krema

1 su bardağı toz seker

2 çorba kaşığı nişasta

2 çorba kaşığı un

2 tane yumurta sarısı

1 paket vanilya

1 paket bebe bisküvisi (az kullanırsanız yarımda yeter)

muz ve çilek


YAPILIŞI:Tencereye süt,şeker,nişasta un ve yumurta sarısınıkoyup hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.Tencereyi ocağa koyarak pişirelim.Pişen muhallebinin içine kremayı ve vanilyayı koyup 5dk mikserleyelim.Bisküvileri robatta un haline getirelim.1 kase çileği  dilimleyelim.kupların dibine çilek dilimleri dizip 3kaşık muhallebi koyalım.Bisküvi serpip  tekrar muhallebi dökelim.En son yine bisküvi serpiştirelim.Diğer kaselere de muhallebiyi paylaştıralım.Dolapta soğutalım.Çilek  yada  muz ile süsleyelim.
Afiyet olsun....

7 Temmuz 2014 Pazartesi

REYHAN ŞERBETİ

 
 
MALZEMELER
 
1 demet reyhan
 
8 bardak kaynak su
 
7 kaşık şeker
 
1 yemek kaşığı silme limon tuzu
 
Yarım limon
 
 
YAPILIŞI:Tüm malzemeleri verdiğim sıra ile karıştıralım süzüp dolapta soğumaya bırakalım.İftarda içinizi serinletecek harika bir lezzet...
 
AFİYET OLSUN

CİĞER ÇORBASI

  MALZEMELER

Yarım su bardağı pirinç

2 kaşık un

Yarım limon suyu(isteğe göre 1 limonda olabilir)

Bir parça ciğer

Tereyağ

Sıvıyağ

Salça

YAPILIŞI:
 Pirinci az su ile kaynatalım.Pirinçler pişince  yapacağınız çorba miktarı kadar üzerine kaynamış su dökelim.(Bu ölçüler 6-7 kişi için idealdir.)2kaşık un ve limon suyunu karıştırıp çorbamızı terbiyelim onlar kısık ateşte kaynamaya devam ederken küçük küçük doğradığımız ciğerleri sıvıyağ ve tereyağ karışımında kavuralım.Salça ve toz kırmızı biber ilave edelim.Pişen çiğerleri terbiyelediğimiz çorbamızın içine dökelim.

(Çocuklarınız için çok besleyici bir çorba)

AFİYET OLSUN....


 

 
Öncelikle tüm islam aleminin mübarek ramazanının hayırlara vesile olmasını diliyorum.Bu ramazan sizlerle katıldığım iftar davetlerinden şık sunumlar ve farklı lezzetler paylaşmak istiyorum.İlk olarak sevgili dostlarımız Göçüm ailesinin iftar davetinden bir kare sunmak istiyorum size.Bu şık sunum ve birbirinden lezzetli yemekler için çok teşekkür ederiz.