7 Ocak 2014 Salı

FİNCAN PASTASI




***Tencerede,fincan pastası***
Pandispanyası için malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Ara kreması için
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 ymek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar p.k. rendesi
Çikolata sosu için
  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 1.5 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker
NOT:1 parça çikolata veya 1 çay kaşığı tereyağı (Parlak olması için)
Ben hazır çikolata sosu kullandım.Aynı zamanda arası için yaptıgım krema tadı beklediğim gibi olmadı tadını çok sevdiğiniz bir krema tarifiniz varsa bence direk onu uygulayın.Ölçü olarakta verdiğim ölçüleri kullanabilirsiniz.Sunumu cok sık pastacıklar çıkıyor ortaya.
Tencerede pandispanya nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • Unu, k. tozunu,kakaoyu, vanilya,p.kabuğunu ekleyip yeniden karışana kadar çırpın.
  • Fincanların içini, tereyağıyla yağlayıp, unlayın.(Kahve değil, çay fincanı olacak)
  • Pandispanya hamurunu 6 fincana paylaştırın.
  • Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.
  • Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.
  • Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.
  • Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.
  • Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin.
  • 15 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.
  • Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.
  • Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda pandispanyalar kolayca çıkacaktır.
  • Ortalarından ikiye kesip birer yemek kaşığı sütle ıslatın.(Gerçi çok yumuşak oluyor ama ıslatılırsada daha güzel olur.
  • Kremamızı her zaman olduğu gibi pişirip kekçiklerin ortasına sürün.
  • Sosuda pişirip pastacıkların üzerine dökün. Afiyetle yeyin.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Herkese MERHABAAAA:)))

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sevgili takipçilerim bir süredir rahatsızlıklarım yüzünden ara verdiğim bloğuma alllahın izniyle tam gaz devam edeceğim.Tarif atamadığım zamanlarda sanmayın ki denemeler yapmadım hepsini
biriktirdim tek tek paylaşacağım. 
 
Nerede yaşam varsa, orada umut da vardır. Yeni yılda tüm umutlar ve başarılar sizinle olsun. Mutlu Yıllar dilerim.