18 Ekim 2013 Cuma

Nergizce Tarifler: VİŞNELİ BROWNİ

Nergizce Tarifler: VİŞNELİ BROWNİ: MALZEMELER: 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı çay 1 çay bardağı sıvıyağ Büyük paket kakao Vanilya Fındık yada ceviz Vişne...

VİŞNELİ BROWNİ


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı çay
1 çay bardağı sıvıyağ
Büyük paket kakao
Vanilya
Fındık yada ceviz
Vişne reçeli

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra çay sıvıyağ ve kakaoyu ekleyelim ve çırpalım. Malzemeden bir su bardağı ayıralım. Ayırdıktan sonra kalan malzemenin içine 1 bardak un 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpalım.Ben kağıtlara koydum isterseniz borcamda da yapabilirsiniz. Kek hamuru hazırlanınca içine 2 kasık vişne reçeli ve cevizi ekleyelim kalıplara paylaştıralım. Piştikten sonra ayırdığınız karışımdan keklerin üzerine birer kasık dökelim ,borcama yaptıysanız  1 bardak malzemenin hepsini sıcak kekin üzerine dökün.

Afiyet olsun......

Pastane usulü SÜP yapmaya ne dersiniz?

Liseye giderken pastanede çalışan akrabamızdan aldığımız tarifle yıllardır yediğim bir tat.... Ben cevizle çok seviyorum siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz:)

MALZEMELER:
1 lt süt
1 paket kakao
1.5 su bardağı toz şeker
3-4 yemek kaşığı un(Ben 3 yemek kasığı koyuyorum akışkan sevdiğim için koyu olsun isterseniz 4 yemek kasığı koyabilirsiniz.)

Tüm malzemeleri koyup çırpıcı ile çırparak ocakta karıştıralım.Piştikten sonra ocaktan alıp biraz ılımaya bırakalım kaymak tutmaması için ara ara karısıtırın ılıdıktan sonra yarım su bardağı suyu içine döküp 5 dk mikserle çırpalım.Kaplarınıza paylaştırın istediğiniz gibi süsleyip afiyetle  yiyebilirsiniz:)))))



13 Ekim 2013 Pazar

LOKUM KURABİYE

 
 
 
 
MALZEMELER

250 gr tereyagı
1 cay bardağı pudra sekeri
1cay bardağı dovulmus badem
1 paket vanilya
7 kahve fincanı un

1 saat buzdolabında dinlendirin.İcine kus lokumu koyun.Minik kâğıtlara yerleştirip pişirelim.
İcine limonlu gullu lokumlar koyabilirsiniz
.
 AFİYET OLSUN.....